Loading...
Language selection: Ελληνικά

Ελληνικές Γλυκιές Γεύσεις

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1½ ποτήρια νερό ( ή οσο πάρει)
  • χυμό από 3-4 μανταρίνια
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. μέλι
  • 1 φλ. νερό
  • φλούδα από 1 μανταρίνι

 

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • σουσάμι καβουρδισμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε το αλεύρι με την μαγιά, το αλάτι και το ξύσμα μανταρινιού. Προσθέτετε το νερό χλιαρό, το χυμό μανταρινού, το μέλι και ανακατεύετε πολύ καλά. να ενωθούν τα υλικά και να δέσουν σε ένα παχύρευστο χυλό. Σκεπάζετε το μείγμα και αφήνετε 1 ώρα να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο βάζετε μπόλικο λάδι σε μία κατσαρόλα και το ζεσταίνετε. Με την βοήθεια κουταλιού που βουτάτε πριν σε ποτήρι με λάδι κόβετε την ζύμη που έχετε στο χέρι σα και ρίχνετε στο καυτό λάδι. Αφήνετε να ψηθούν και βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

 

ΣΙΡΟΠΙ

Βράζετε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα μέχρι να γίνουν σιρόπι. Τοποθετείτε στο σιρόπι τους λουκουμάδες και αφήνετε για 12΄. Τους βγάζετε, πασπαλίζετε με σουσάμι και σερβίρετε.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές