Loading...
Language selection: Ελληνικά

Σάλτσες

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 50 γρ. κασέρι
  • 1 κούπα γάλα
  • ½ κούπα μπύρα
  • 1 πιπεριά κόκκινη καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη καρέ
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • ½ κ.γ. κρόκο Κοζάνης
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ..σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. φρέσκο δυόσμο προαιρετικά
  • αλάτι - πιπέρι (με προσοχή λόγω των τυριών)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι για 2΄-3΄. Πασπαλίζετε το αλεύρι και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε την μπύρα και αφήνετε για 2΄-3΄ να καεί το αλκοόλ. Ρίχνετε το γάλα, πιπέρι, κρόκο Κοζάνης. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα για 4΄-5΄. Προσθέτετε τόσο αλάτι χρειάζεται και το δυόσμο (προαιρετικά). Σβήνετε το φαγητό και αφήνετε να ξεκουραστεί για 10΄.

ΣΗΜ.: Συνοδεύει άριστα κοτόπουλο ψητό, χοιρινό ψητό, ψαρονέφρι στη σχάρα ή σοταρισμένο, κ.α.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές