Loading...

Σοκολάτα

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουβερτούρες (250γρ.)
  • 1 lt γάλα
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  •  6 αυγά
  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  •  50 γρ. βούτυρο
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • βούτυρο για τα φύλλα

 

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί λίγο.

Ρίχνετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Ρίχνετε και τις βανίλιες και το χυμό πορτοκαλιού.
Χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνετε και αυτά πριν αρχίσει και ζεστάνει πολύ το γάλα.

Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν δέσει η κρέμα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατεύετε να ομοιογενοποιηθεί.

Αλείφετε το ταψί και στρώνετε ένα-ένα φύλλο. 

Στρώνετε τα μισά φύλλα κάτω.

Ρίχνετε την κρέμα και μετά στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα από πάνω.
Ψήνετε στους 200οC 45΄ περίπου.

Φτιάχνετε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα να βράζουν

για 3΄.

Ρίχνετε ενώ το γαλακτομπούρεκο είναι χλιαρό.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές