Loading...

Κεϊκ - Μπισκότα

ΕΥΚΟΛΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ½ κιλά αλεύρι κατάλληλο για τσουρέκια
  • 150 γρ. βούτυρο με μαργαρίνη
  • 400 ml γάλα χλιαρό
  • ½ ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. μαγιά
  • 7 αυγά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείτε ένα μικρό σκεύος επάνω στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία και βάζετε γάλα, ζάχαρη, μαχλέπι, μαγιά, χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Το μείγμα πρέπει να έχει χλιαρή θερμοκρασία.

Κατεβάζετε το σκεύος από την εστία και το αφήνετε στην άκρη.

Στην συνέχεια σε 2 διαφορετικά μπολ χτυπάτε ξεχωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια ελαφρά σε μαρέγκα, λιώνετε το βούτυρο και το κρατάτε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τους κρόκους και τα ασπράδια μαζί με το μισό αλεύρι ρίχνοντας και το μισό χλιαρό μείγμα που έχει την μαγιά.

Ξεκινάτε το ζύμωμα.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο χλιαρό μείγμα που έχει την μαγιά και ξεκινάτε να ξαναζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε δυνατή.

Κατόπιν προσθέστε το λιωμένο βούτυρο.

Συνεχίζετε το ζύμωνα μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.

Την βάζετε σε ένα μπολ για 50΄- 60΄με μια πετσέτα από πάνω σε θερμό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Αφού φουσκώσει, κόβετε με το μαχαίρι κομμάτια από την ζύμη, το τοποθετείτε σε αλευρωμένο πάγκο και πλάθετε μακριά μπαστούνια, δημιουργώντας πλεξούδες και τις τοποθετείτε σε αλειμμένο ταψί με βούτυρο ή σε αντικολλητικό χαρτί.

Τέλος με ένα πινέλο αλείφετε τα τσουρέκια με βούτυρο και πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 50΄- 60΄.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές