Loading...

Τάρτες - Ζύμες

ΜΗΛΟΠΙΤΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 5 μήλα καθαρισμένα
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1υμό 1 λεμονιού
  • 4 ποτήρια καλεύρι
  • 1 μαργαρίνη
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ½ φλ. καρύδι χοντροκομμένο
  • ½ φλ σουλτανίνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε στον τρίφτη τα μήλα. Τα βάζετε μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το πορτοκάλι, το καρύδι και τη σουλτανίνα σε τηγάνι και ρίχνετε το κονιάκ. Αφήνετε για 10΄να γίνουν. Κάνετε την ζύμη με το αλεύρι, αυγό, μαργαρίνη, ζάχαρη ενώ λιώνετε το σόδα στο λεμόνι, ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα, την αφήνετε για 40΄στο ψυγείο. Αλείφετε ένα ταψάκι με μαργαρίνη καλά και παίρνετε τα 2/3 από την ζύμη τα, την τοποθετείται στο ταψί και απλώνετε σιγά-σιγά με τα χέρια σας. Αδειάζετε το μίγμα με τα μήλα στο ταψί και απλώνετε να πάει παντού. Παίρνετε την υπόλοιπη ζύμη, την τρίβετε με (το χοντρό) τρίφτη να πάει παντού πάνω από το μείγμα. Ψήνεται στους 180οC για 50΄-60΄.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές