Loading...

Τάρτες - Ζύμες

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ

10 βάσεις για ταρτάκια

Υπάρχουν έτοιμα σε S/M

που θέλουν μισό ψήσιμο

για 10΄ ή φτιάχνετε μόνη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

120 γρ. γάλα φρέσκο

50 γρ. κρέμα γάλακτος

25 γρ. ζάχαρη

1 αυγό και 1 κρόκο επιπλέον

15 γρ. κόρν φλάουερ

1 βανίλια

διάφορα φρούτα εποχής,

προτιμήστε φρούτα με έντονο χρώμα

που δεν μαυρίζουν,

φράουλες, ακτινίδια, σταφύλια κ.ά.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα, μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με το κόρν φλάουερ, τη βανίλια και τα αυγά.
Πριν πάρει βράση το μείγμα της κατσαρόλας ρίχνετε το μείγμα από το μπολ σταδιακά και ανακατεύετε.
Όταν η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει την αδειάζετε σε ένα καθαρό σκεύος.
Την σκεπάζετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Όταν τη βγάλετε χτυπήστε τη λίγο με ένα σύρμα για να μαλακώσει.
Γεμίζετε τα ταρτάκια με την κρέμα και τα γαρνίρετε με τα αγαπημένα σας φρούτα. Ζελάρετε προαιρετικά.

 

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές