Loading...

Πασχαλινές συνταγές

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 8 αυγά
  • 50 γρ. γάλα
  • 1300 γρ. αλεύρι (ισως και παραπανω)
  • 450 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 4 βανίλλιες
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 250γρ. βούτυρο γαλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε το ασπράδι καλά μαρέγκα. Ανακατεύετε του κρόκους με τη ζάχαρη.
Ρίχνετε την αμμωνία στο γάλα που πρέπει να είναι καυτό.
Ρίχνετε τη σόδα σε λίγο λεμόνι, τις βανίλιες και το αλεύρι.
Ζυμώνετε με τα χέρια καλά, ρίχνετε λίγο-λίγο το βούτυρο λιωμένο.

(Υλικά για 1 δόση)

 

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές