Loading...
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1300 γρ. αλεύρι (ισως και παραπανω)
  • 450 γρ ζάχαρη
  • 50 ml γάλα
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 8 αυγά
  • 4 βανίλλιες
  • 1 κ.γ. σόδα 
  • 250γρ. βούτυρο γαλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε το ασπράδι καλά μαρέγκα. Ανακατεύετε του κρόκους με τη ζάχαρη.
Ρίχνετε την αμμωνία στο γάλα που πρέπει να είναι καυτό.Ρίχνετε τη σόδα σε λίγο λεμόνι, τις βανίλιες και το αλεύρι.Ζυμώνετε με τα χέρια καλά, ρίχνετε λίγο-λίγο το βούτυρο λιωμένο.Αφήνετε να ξεκουραστεί η ζύμη για 30΄. Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε. Τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα όχι πολύ κοντά μεταξύ τους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10΄- 20΄ αναλόγως στους 180οC

(Υλικά για 1 δόση)

 
© Copyright 2013 - 2015 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές