Loading...

Πασχαλινές συνταγές

ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συκωταριά
  • 2 λεμόνια
  • 1 αρνίσια εντεριά μπόλιες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τα εντεράκια τα γυρνάτε, τα πλένετε και τα βάζετε σε χυμό λεμονιού με αλάτι. Κόβετε την συκωταριά, τα περιχύνετε με κρασί (προαιρετικά) τα πασπαλίζετε με αλάτι, ρίγανη, πιπέρι.

Παίρνετε μεταλλικές σούβλες ατομικές και περνάτε τα συκωτάκια εναλλάξ. Τα σκεπάζετε με τις μπόλιες και τα τυλίγετε με τα εντεράκια. Τα βάζετε σε ταψί πυρέξ με ελαιόλαδο και λεμόνι ψήνοντας στους 200οC για 40΄.

 

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές