Loading...

Αλείμματα - Ντιπ

MAΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΣΥΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ 2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κ.γ. κάππαρη 2 φλ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο ½ -1 φλ. εξαιρετικό παρθένο...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΑΡΥΔΙΑ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης ½ φλ. γιαούρτι ½ φλ. τριμμένο ανθότυρο 2 σκελίδες σκόρδο ½ φλ. καρυδόψιχα 1 κ.γλ. ξερό βασιλικό 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα ελαιόλαδο αλάτι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάλτε στο...
ΥΛΙΚΑ  4 σκελίδες σκόρδο ½ φλ. καρύδια, χοντροκομ. 3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένο 1 φλ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξίδι αλάτι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάτε το σκόρδο και το αλάτι μέχρι...
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ & ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ  300 γρ. πατάτες 3-4 ίνες κρόκο Κοζάνης 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 2 κ.σ. ξίδι χυμό από 1 λεμόνι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μία κατσαρόλα βάζετε 1,5...
ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΥΛΙΚΑ  300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και ξεφλουδισμένα 1 κ.σ. ταχίνι 6 σκελίδες σκόρδο χυμό από 1 λεμόνι 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μαϊντανό πάπρικα γλυκιά αλάτι - πιπέρι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ρίχνετε...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ & ΚΑΠΠΑΡΗ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 8 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι στραγγισμένες     και σκουπισμένες με χαρτί κουζίνας 150 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη στραγγισμένη και ψιλοκομ. 100...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ & ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 120 γρ. κάππαρη ξαλμυρισμένη στραγγισμένη και ψιλοκομ. 100 γρ. ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ & ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 120 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη 140 γρ. κουκουνάρια 5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση 250-300 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 100 γρ. κεφαλοτύρι  1...
ΥΛΙΚΑ 2 μέτριες πατάτες ½ φλ. τσαγιού κάππαρη ξαλμυρισμένη , στραγγισμένη και πολτοποιημένη 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ½ κ. γλ. ξερή ρίγανη τριμμένη 2 κ.σ. μηλόξιδο...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ 7-8 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες και ψιλοκομ. 1 κρεμμύδι ψιλοκομ. 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ. 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά 1 κλωναράκι δεντρολίβανο 1 κ.σ. ξίδι λευκό...
ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ 1 φλ. μαγιονέζα 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό 2 κ.σ. κέτσαπ 2 κ.σ. ουΐσκι 1 κ.γ. σόγια σως 1 κ.γ. μουστάρδα   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αναμιγνύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι...
ΥΛΙΚΑ 2 φλ. ξινομυζήθρα 4-5 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα 3-4 κ.σ. ροδέλες πράσινης ή μαυρης ελιάς 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 2-3 κ.σ. ούζο ή τσίπουρο 2-3...
ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ
ΥΛΙΚΑ 1 φιλέτο καπνιστής πέστροφας (200γρ. περίπου) ½ φλ. μαγιονέζα ½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι 2 κ.σ. τριμμένο χορτς ράντις 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 1 ξερό κρεμμύδι 1...
ΜΟΥΣ ΤΥΡΙΩΝ
ΥΛΙΚΑ  (για 6 μερίδες) 150 γρ. ανθότυρο τριμμένο 100 γρ. κατίκι Δομοκού 100 γρ. κατσικίσια φέτα τριμμένη 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 3-4 κ.σ. χρωματιστες πιπεριες...
ΠΟΛΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ 300 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 2 κ.σ. κάπαρη 2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο από το φύτρο 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. αμύγδαλα ασπρισμένα...
ΣΠΙΤΙΚΟΣ  ΕΛΑΙΟΠΟΛΤΟΣ  ΜΕ  ΜΑΥΡΕΣ  ΕΛΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ 250 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 2 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη 4-5 σκελίδες σκόρδο 6 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι στραγγισμένες λίγο ξίδι 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 1...
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ 150 γρ. ταραμάς 300 γρ. ψίχα ψωμιού ελαιόλαδο 1-2 λεμόνια κρεμμύδια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουσκεύετε το ψωμί και το στύβετε πολύ καλά. Διαλύετε τον πολτό του ταραμά με τα...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ 4 μεγάλες μελιτζάνες 50 γρ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι 1 ξερό κρεμμύδι πιπεριά Φλωρίνης μαϊντανό αλάτι - πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στη σχάρα. Αφαιρείτε τη φλούδα,...
ΦΑΒΑ
ΥΛΙΚΑ 500 γρ. φάβα 1 κρεμμύδι ξερό αλάτι - πιπέρι χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε τη φάβα και την πλένετε πολύ καλά σε τρυπητό. Τη βάζετε σε κατσαρόλα...
ΧΟΥΜΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ρεβίθια 50-80 γρ. ταχίνι χυμός ενός λεμονιού 2 σκελίδες σκόρδο μαϊντανό αλάτι - πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μουσκεύετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό νερό. Τα ρίχνετε...
Βρέθηκαν 24 αποτελέσματα. Σελίδα 1 από 2
Σελίδα [1] [2] >
 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές