Loading...

Ζεστά ορεκτικά

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 6 πατάτες μετρίου μεγέθους

  • 100γρ ανθότυρο τριμμένο

  • 60 γρ. μπέικον ψιλοκ.

  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκ.

  • 120 ml γάλα

  • 60 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

  • 2 κ.σ. μαργαρίνη

  • 1 πιπεριά κομμένη καρέ

  • λίγο μοσχοκάρυδο

  • αλάτι-πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις αλείφετε με λίγο λάδι.

Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο την κάθε πατάτα και τοποθετείτε σε ταψάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40΄- 50΄.

Αφήνετε να κρυώσουν καλά και τις ανοίγετε επάνω από την μέση αδειάζοντας την ψίχα τους. Βάζετε σε τηγάνι μαργαρίνη και σοτάρετε την πιπεριά, το μπέικον, τα κομματάκια πατάτας, σβήνετε με γάλα, αφήνετε 3΄- 4΄ και ρίχνετε το ανθότυρο και την μισή παρμεζάνα.

Αλατοπιπερώνετε. Κόψτε τις πατάτες στα επάνω μέρος τους οριζόντια και αφαιρείτε λίγη από την ψίχα.

Γεμίζετε τις πατάτες. Ρίχνετε επάνω μοσχοκάρυδο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 7΄- 10΄.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα τυριά που σας αρέσουν σε διάφορες συνδυασμούς.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές