Loading...
 Start Page

Μενού

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 6 πατάτες μετρίου μεγέθους

  • 100γρ ανθότυρο τριμμένο

  • 60 γρ. μπέικον ψιλοκ.

  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκ.

  • 120 ml γάλα

  • 60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

  • 2 κ.σ. μαργαρίνη

  • 1 πιπεριά κομμένη καρέ

  • λίγο μοσχοκάρυδο

  • αλάτι-πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο την κάθε πατάτα και τοποθετείτε σε ταψάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40΄- 50΄. Αφήνετε να κρυώσουν καλά και τις ανοίγετε πάνω από την μέση αδειάζοντας την ψίχα τους. Βάζετε σε τηγάνι μαργαρίνη και σοτάρετε την πιπεριά, το μπέικον, τα κομματάκια πατάτας, ρίχνετε το γάλα, αφήνετε 3΄- 4΄ και ρίχνετε το ανθότυρο το μισό κεφαλοτύρι,αλάτι και πιπέρι. Κόψτε τις πατάτες στα επάνω μέρος τους οριζόντια και αφαιρείτε λίγη από την ψίχα. Γεμίζετε τις πατάτες. Ρίχνετε επάνω μοσχοκάρυδο και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι . Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 7΄- 10΄.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι τυριά σας αρέσουν, σε διάφορους συνδυασμούς.

 
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
© Copyright 2013 - 2016 gastrotourismos.gr: Γαστρονομία , Συνταγές , Ταξίδια