Loading...

Παραδοσιακά Γλυκά

ΝΕΡΑΤΖΙ ΓΛΥΚΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φλούδες νεραντζιού
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • 5 γρ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Επιλέγετε νεράντζια με χονδρή φλούδα και τρίβετε τη φλούδα τους με ψιλό τρίφτη. Τα ξεπλένετε και παίρνοντας ένα-ένα χαράζετε τη φλούδα σε 6-8 φέτες. Αφαιρείτε τις φέτες και τις τυλίγεται κάθε μία σε ρολό. Βάλτε τες σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν και να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζετε, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε κρύο νερό. Τα αφήνετε για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό συνέχεια ώστε να ξεπικρίσουν καλά. Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει για 5΄ και ρίχνετε μέσα τα νεράντζια. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5΄, αποσύρετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το γλυκό να μείνει για 12 ώρες. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και βράζετε να δέσει το γλυκό.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές