Loading...

Θαλασσινά

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό χταπόδι
  • 1 κιλό μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια περασμένα στο μπλέντερ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • ½ φλ. ξίδι
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι - πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι με το ξίδι σε χαμηλή θερμοκρασία για 30΄ να μαλακώσει, να βγάλει όλα τα υγρά του και θα αλλάξει χρώμα. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το τριμμένο σκόρδο, και τα μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Κόβετε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια να σοταριστεί. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το πιπέρι. Διαλύετε τον πελτέ ντομάτας στο ζωμό του χταποδιού και μαζί με τα περασμένα ντοματάκια τα βάζετε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 30΄ να δέσει η σάλτσα και αλατίζετε. Όταν βράσει αφαιρείτε την δάφνη και την κανέλα, αφήνετε να ξεκουραστεί το φαγητό για 10΄ και σερβίρετε. Ενδέχεται να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό. Το αλάτι το ρίχνετε στο τελείωμα του φαγητού.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές