Loading...
Language selection: Ελληνικά

Θαλασσινά

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
  • 200 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες στα 4 (αποφλοιωμένες)
  • 40 ml ούζο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • μισό ματσάκι βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι - πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γαρίδες και κρατάτε τα κεφάλια τους. Σοτάρετε τα κεφάλια με λίγο ελαιόλαδο.
Σβήνετε με ούζο, βάζετε 400 γρ. νερό και τα δαφνόφυλλα.
Από την στιγμή που αρχίζει να βράζει αφήνετε 15΄. Αφαιρείτε τα κεφάλια και σουρώνετε το ζωμό.
Τον βάζετε να ξαναβράσει ρίχνοντας τον πελτέ και ανακατεύετε να διαλυθεί.
Ρίχνετε σε άλλη κατσαρόλα μισό λίτρο νερό και βράζετε το κριθαράκι για 6΄.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά. Αλατίζετε.
Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατευετε.
Ρίξτε την ντομάτα και με μια κουτάλα σιγά-σιγά τον ζωμό που διατηρείτε ζεστό.
Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και ρίχνετε τις γαρίδες.
Μόλις το κριθαράκι μαλακώσει όσο θέλετε σβήνετε την φωτιά.
Το γιουβέτσι πρέπει να είναι ζουμερό γιατί αφού κατεβάσετε από την φωτιά το κριθαράκι συνεχίζει να ρουφάει υγρά
και το φαγητό μπορεί να στεγνώσει.
Ψιλοκόβετε και προσθέτετε τον βασιλικό. Αφήνετε 2-3 λεπτά και σερβίρετε.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές