Loading...
Language selection: Ελληνικά

Ψάρια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα φιλέτο ψαριού

  • 1 κούπα χυμό λεμονιού

  • 2 κλαράκια σέλινο ψιλοκ.

  • 1 κ.γλ. τριμ. τζίτζερ

  • 1 σκ. σκόρδο λιωμένο

  • ½ φύλ. ψιλοκ. κόλιανδρο

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

  • aji τριμμένο (το aji είναι το πιο διαδεδομένο μπαχαρικό στο Περού.
    Αν δε το έχετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με καυτερή πιπεριά, ή μπούκοβο).

  • Αλάτι-πιπέρι

  • γαλλικό μαρούλι

  • καλαμπόκι

  • καμότε (είδος γλυκοπατάτας)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το ψάρι δεν μαγειρεύεται σε κάποια εστία φωτιάς, αλλά «ψήνετε» στα υγρά της μαρινάδας του.

Πλένετε καλά το ψάρι και το κόβετε σε μικρούς κύβους.

Το βάζετε σε γυάλινο μπολ με το χυμό λεμόνι,αλατοπίπερο, σκόρδο, τζίτζερ, κόλιανδρο, σέλινο και aji.

Το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.

το σερβίρετε πάνω σε μαρούλι αφού το ανακατέψετε με κρεμμύδια μπορείτε να το συνοδεύετε με καλαμπόκι και γλυκοπατάτες βρασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.

 
© Copyright 2013 - 2014 Γαστροτουρισμός, Γαστρονομία , Συνταγές